kiemelt termékek
A MÁRKÁRÓL
Az Indi & Co. kézzel készített bioitalainak előállítása során a 16-17. században leírt, hagyományos lepárlási eljárásokat alkalmazunk. Munkánk során felhasználjuk a spanyolországi Sevilla környékének híres gyümölcseit, a citromot és a narancsot, illetve vegyítjük ezeket olyan egzotikus összetevőkkel, mint például a kinin és a vanília, melyeket a Kelet-indiai Társaság hozott először Európába. A cádiz-i levéltárban is fellelhetők a 17. századi feljegyzések, melyek ezeknek a növényeknek a lepárlását, s akár gyógyászati célú felhasználását írják le.
TOVÁBB A TERMÉKEKHEZCSAK TERMÉSZETESEN
Italaink előállításához kizárólag bio növényi alapanyagokat használunk. Kézműves eljárásokat követünk és a lepárlás például 200 éves réz edényekben történik, mert a legjobb ízek és az egyedi aromák így érhetők el. Tudjuk, hogy a kiváló ízek létrejöttéhez idő kell, ezért kerüljük a tömeggyártást és az automatizálást.
Minden bionövényt természetes származási helyéről szerzünk be, a termesztésnél az ökológiai gazdálkodás alapkövetelmény. Az alapanyagok között narancs-, citrom-, mandarin- és lime héj szerepel többek közt, de ibolyát, epret, gyömbért, vaníliát és nádcukrot is használunk.
Gondos válogatás után a gyártás első lépése a maceráció, ez a héjon áztatás folyamata, melynek során alkohol és víz keverékével 3-6 hét alatt nyerjük ki a növények oldható komponenseit. Ezt a csepegtetéses lepárlás követi, a növények illóolajának kinyerésére és koncentrációjára. Végezetül az olajokat természetes gyümölcslevekkel, csekély mennyiségű nádcukorral és tisztított vízzel keverjük.
TOVÁBB A TERMÉKEKHEZ